Winnaar Groen Pluim 2021

06 April 2021

Winnaar Groen Pluim 2021

We zijn verheugd de winnaar van de Groene Pluim 2021 te kunnen aankondigen. Ontdek de winnaar hier! Aan alle Lubbekenaren vroegen we kandidaten voor te dragen voor de ‘Groene Pluim 2021’. Uit de 13 kandidaten (!) werd een shortlist geselecteerd waartussen onze inwoners opnieuw mochten kiezen.De drie genomineerden waren Startup St-Bernard, Christine D’haes met Sial Lubbeek en Oogsttuin Eoster. De oogsttuin is een ‘community shared agriculture’ project waar boer en klant samen planten, zorgen en oogsten.Startup St.-Bernard is een burgerinitiatief dat ijvert voor een fijne leefomgeving, veilig verkeer en wandelmogelijkheden samen met andere verenigingen. Christine D’haes is de bezielster van Sial Lubbeek, gekend als een netwerk van inwoners die vluchtelingen ondersteunen in onze gemeente.DE EERSTE GROENE PLUIM GAAT NAAR…Christine D’aes met haar Lubbeekse organisatie SIAL voor vluchtelingen. Deze ploeg geeft niet alleen individuele ondersteuning aan vluchtelingen: lessen Nederlands, huiswerkbegeleiding, mee zoeken naar huisvesting, ...Ze monitort en ondersteunt het lokale beleid met tal van voorstellen rond armoedebestrijding. Christine is de ‘motor’, ze staat dag en nacht klaar voor hulp, rijdt rond met haar auto vol kleren, staat mensen bij met woord en daad. Ook in het Mamadepot Lubbeek, een vrijwilligersinitiatief onder de vlag van Ferm, is Christine samen met de stuurgroep, een rots in de branding. Kortom, Christine zet zich in voor een socialer Lubbeek met ruimte voor iedereen. Aan Christine en beiden andere genomineerden een dikke dankjewel voor hun inzet.Dank ook voor jullie stem. We kijken al uit naar de volgend Groene Pluim !

Nog enkele filmpjes over Christine, de uitreiking en enkele sympathisanten.

Laureate Christine D'aes krijgt het eerste woord. Een dankjewel voor iedereen die stemde, en een woordje uitleg over wat SIAL zoal doet.

 

 

Midden in de Corona-periode vonden we toch een plekje waar we veilig 'de Groene Pluim' konden overhandigen aan Christine.

 

 

Werner Boullart legt uit waarom Christine volgens hem de Groene Pluim verdient.

 

 

Johan Flamez (GRIS) en Geert Bovyn (schepen N-VA Lubbeek) leggen uit waarom Christine D'aes meer dan terecht de Groene Pluim verdient.