In Lubbeek werken we over de partijgrenzen heen

11 November 2020

In Lubbeek werken we over de partijgrenzen heen

Aan politiek doen is het vertalen van een visie op een beter Lubbeek naar de dagelijkse realiteit. Lubbeek wordt bestuurd door een coalitie van N-VA en CD&V, maar vanuit de oppositie willen we zoveel mogelijk wegen op het beleid en dat lukt door samen te werken.

Die oppositie bestaat uit Groen, Open Vld en Lubbeek Leeft. We slaan geregeld de handen in elkaar en doen waar nodig wat water bij de wijn om tot constructieve voorstellen te komen. Sinds de start van het nieuwe bestuur toetsen de drie partijen hun voorstellen voor de gemeenteraad af bij elkaar. Regelmatig dienen we ze dan met twee of drie partijen in.

"Regelmatig dienen we met twee of drie partijen voorstellen in"

Zo steunden we met Groen het voorstel van OpenVld om de mogelijkheden te onderzoeken van een Lubbeekse zwemvijver en duwden we mee voor het plaatsen van witte rozen voor de COVID-overledenen, een voorstel van Lubbeek Leeft. Zelf dienden we het voorstel in om het openstellen van trage wegen te versnellen.We werden hierin gesteund door onze oppositiepartners.

Elke coalitiepartner heeft zijn eigen accenten, en elk gemeenteraadslid zijn of haar eigen expertise. Dat die aanpak werkt, blijkt uit de reeks voorstellen en concrete realisaties die je elders vindt in deze krant.

Dank aan Open Vld en Lubbeek Leeft voor hun steun in de gemeenteraad. En daar blijft het niet bij. Waar mogelijk werken we samen over meerderheid en oppositie heen om Lubbeek mee te besturen. Zo brengen we subsidiemogelijkheden in, bekommernissen van burgers en verenigingen en kennis van en ervaring in een bepaalde materie. En dit allemaal om ons allen in een beter Lubbeek te laten vertoeven.