Katleen Van Slagmolen

16 Juni 2018

Katleen Van Slagmolen

14e plaats

Sinds 5 jaar wonen wij in Lubbeek met onze 4 kinderen en verbouwen we ons huis, met duurzame en ecologische materialen. We vinden het prachtig wonen hier en genieten van de omgeving en de mensen in de buurt. Een gemeente als Lubbeek is een fijne gemeente, waar mensen elkaar op straat kennen en aanspreken. Voor mij gaat politiek over en voor mensen, over ontmoeting en oprechte interesse.

"Dialoog brengt ons samen verder"

Inspraak en participatie als nooit eindig proces is dan ook mijn speerpunt. Het gaat over een basishouding en een investering in een vruchtbare bodem. Wat leeft er bij mensen? Is iedereen mee? Waar moeten we fysieke en mentale drempels aanpassen ? Hoe gaan we met elkaar in gesprek? Hoe kunnen we samen verder geraken ?

Daarom is dialoog zo belangrijk; op een buurtfeest, op een ontmoetingsavond over leefbaarheid en/of hinder of over de (her)aanleg van een straat of fietspad. Enkel zo kunnen we leren van elkaar en samen oplossingen zoeken. In dialoog gaan betekent luisteren naar elkaars noden en hier als gemeente creatief mee aan de slag gaan om om te gaan met de uitdagingen die er op ons af komen. Luisteren, creëren en samen doen.