Gemeenteraad Lubbeek 2020

10 September 2020

Gemeenteraad Lubbeek 2020

Groen Lubbeek zat de voorbije maanden niet stil. Een overzicht van alle keitjes die we verlegden: Alle keitjes tellen in Lubbeek

  • Ons agendapunt van februari 2020 om een straat te vernoemen naar Anita Huybens werd unaniem aangenomen. Anita was de bezielster van het project ‘klaprozen voor de vrede’.
  • Lubbeek gaat de komende jaren investeren in extra bossen, ons voorstel van juni 2020 om een geboortebos op te richten vond algemeen gehoor: nieuw leven en nieuwe bossen hand in hand.
  • In de gemeenteraad van mei 2020 stelden we voor om Lubbeek een eerste fietsstraat, de Herendaal, cadeau te doen. Inderdaad, er is nog veel werk aan de winkel. Lubbeek bleek die week de slechtste leerling van Vlaanderen wat fietsinfrastructuur betreft. N-VA en CD&V konden zich evenwel niet vinden in ons voorstel.
  • Ons voorstel van augustus 2020 om een actieplan uit te werken om openbaar vervoer te promoten bij onze inwoners werd door iedereen gesteund. Voor de concrete uitwerking, suggereerden we om dit samen te doen met de burgers. We wachten vol ongeduld op de oproep van ons bestuur.
  • In diezelfde gemeenteraad vroegen we om de trage wegen versneld open te stellen. Veel inwoners (her)ontdekten de afgelopen maanden de geneugten van het wandelen in onze gemeente. Ondanks aandringen was het antwoord van het bestuur negatief.
  • Onze vraag om een actie uit te werken voor de Nacht van de duisternis (mei 2020) vond dan weer wel gehoor.