27 Januari 2019

13.00u -
18.00u

Rise for Climate ook met Groen Lubbeek

Allen op naar Rise for the Climate in Brussel ! Hier komt de klimaatgeneratie.

In december riepen 75.000 mensen om een ambitieus klimaatplan. Onze jongeren deden dit nog eens over met meer dan 12.000 leerlingen met hun Klimaatmars op Brussel. Om dit nog meer kracht bij te zetten, trekken we op zondag 27 januari terug naar Brussel met de eis een klimaatbeleid op tafel te leggen dat de naam waardig is.

De omslag richting een klimaatneutrale toekomst moet binnen 12 jaar zijn ingezet om de opwarming van onze aarde te beperken tot een maximum van 1,5 °C. We hebben geen tijd voor uitstelgedrag. The time is now.

👉 11u00 Verzamelen: Met Lubbeek verzamelen we om 11u aan het benedenplein aan de achterkant van het station van Leuven. Wees op tijd, want het zal er druk zijn. En zorg dat je je treinticket alvast hebt.

👉 11u10 Verzamelen:
Wie graag daarna aansluit bij een van de vele groepen van rondom Leuven, we verzamelen met hen om 11u10 op het Martelarenplein voor het station van Leuven. Vergeet je spandoeken, trommels, fluitjes, ... niet en we maken er meteen een klimaatneutrale toekomst van. Om 11h33 nemen we de trein richting Brussel-Noord. Mocht de klimaatgenratie de trein overbevolken, dan nemen we gewoon de volgende, maar Brussel halen doen we met zijn allen.

👉 13u00 Rise for the Climate-mars van het Noordstation naar het Luxemburgplein aan het Europees Parlement.