28 Mei 2019

20.00u -
23.00u

ACE-AMW: allen naar de gemeenteraad

Gemeentehuis , Gellenberg 16, 3210 Lubbeek

OPROEP VAN OPPOSITIE: KOM NAAR DE GEMEENTERAAD

We komen nog even terug op de commotie die vorige week ontstond omdat Lubbeek het beheer van de muziekschool en het Atelier Creatieve Expressie uit handen geeft aan de Academie van Tienen. “Er was nog niets beslist” klonk het later in de krant. En het zou beter worden…
Intussen blijkt uit de website dat de beslissing wél definitief is. De oppositiepartijen krijgen veel vragen van bezorgde burgers die grote nadelige gevolgen ervaren. Cursisten, leerkrachten en zelfs de raad van bestuur werden vooraf niet geconsulteerd. Toch blijkt dat de knoop al op 15 april werd doorgehakt op het schepencollege!

Dinsdag a.s. 28 mei (20u) ligt het dossier voor op de gemeenteraad. De gezamenlijke oppositie (Lubbeek Leeft, Open VLD, GROEN) roept alle betrokkenen en bezorgde burgers op om naar de gemeenteraad te komen, waar we het gemeentebestuur hierover willen ondervragen. Verspreid deze oproep ook zeker bij de ACE en AMW cursisten en sympathisanten.
Jullie vragen, kritieken, bedenkingen (maar ook positieve opmerkingen uiteraard) mogen ook worden overgemaakt aan onze gemeenteraadsleden (Groen: [email protected], Lubbeek Leeft: [email protected], Open VLD: [email protected]). Zo zorgen we informeel toch alvast voor het burgervragenkwartiertje dat we als oppositie al langer vragen, ook al is het dan via de stem van onze gemeenteraadsleden.